Sunday, January 23, 2011

Kawan a.k.a FRIEND

today i juz wanna write about friends,.sume org da kawan an..x kira la rapat o x,.best friend forever [bff] ke ape ke,.
then we shared together all our things with friends,.kdg ng family x serapat tu, tp ant family the feeling lain plak an..
sume benda harungi bersama, susah senang sama...

some said ble da couple mula la tggl kawan..xde kawan pn xpe cuz leh luang spenuh masa ng bf/gf kita..
tp bila time nk luah prsaan espsli time gaduh br la dtg cr kawan..x gitu?oppsss...
ok xkesah la yang couple ni,.dh hak sdiri an,..ikut suka depa la nk kua ng bf/gf ke,.
kita mampu kua ng kwn y lain kan?hehe...bg i xde mslh pn bab couple ni sbb sume kwn i ble time b'sama kwn juz kwn, n ble time b'sama lover juz them lah..so no masalah..
[masalah ble i nk kua bsama kwn, bf  kureng suka sket.dia takut i m'gedik kt lua.sory kwn :( ]

tp da quote mengatakan..
" kawan bila senang ramai,.tp bila susah sedikit sangat jumlahnya" 
[lebih kurang cmtu la bunyi n maksudnye;p ]

setuju x??
bg i 50-50..[i tya i jawab;p]
setuju sbb mmg ada y jenis camtu..y jenis nk amik kesempatan ng kita jek.tp kita pn pndai² la cr kwn..lau mmg dia rapat dr dulu lg ng kita mmg bkn jenis y camni or else dia terdesak..
besa y jenis termasuk lam "sedikit jumlah dlm quote diats' y baru dtg b'kawan ng kita.

so nk elak dr terkena pepatah diats, korang juz share kgembiraan, kekayaan & kemewahan dgn kwn y btol rapat a.k.a bff jek lah..nanti xpelu la nk mngis n tagih simpati bila kita berada dlm kesedihan, kemiskinan & juga kebuluran [melampau lak ase;p ] 
btol x?
sbb x ramai y nk dtg pd kita lau kita lam ssh melainkan kwn y sememangnye rapat ng kita yang btol² paham ng keadaan kita..

tp i lebih xsetuju pada someone y ckp quote tersebut!
y?
cuz rilek jek gn quote ni an..kita judge kwn kita."y ni xtlg time aku ssh "
mmg la xslh an kita luah prasaan xpuas ht tu..tp 1st kita pk dlu..
"aku ni penah ke tlg kwn time dorg ssh???"
penah x??
penah la kot an..yela mind set lam otak kita ni mst la sntiasa lbh baik dr org lain..
tp penah t'pk x apa pndangan org terhadap kita?
org akn ckp "layak ke ko ckp 'quote di ats' sdngkn ko xpnh pn amik tau hal kawan²...??"

ahhh i xnk ckp lbh da..makin biol lak ase;p 
bg i nk b'kwn, b'kwn la elok²..xpelu kita nk judge kwn kita..
y penting kita sedar y kita adalah seorang kawan yang baik, y sntiasa ada dsisi kwn dsaat memerlukan tnpa memikirkan balasan,.mgkin kwn tersebut tdk dpt mbls jasa baik kita tp mgkin dihari y mdatang akn ada dtg menolong kita dn itulah balasan kebaikan kita...



btw, lov u olss my frens!









2 comments:

Chaon Cornerz said...

tak semua kawan boleh teman kita waktu susah.. tapi bila waktu senang pasti ramai kawan cari.. percayalah.. =)

sarra said...

ermm btol gk tu chaon..
manusia ni mcm2 ragam..mcm2 prngai..
kita xleh nk judge pd seseorg shj,sbb stiap org punye prngai bbeza..huuhuhu.
kn chaon...
btw lme xon9 chaon?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...